20 Aralık 2011 Salı

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ VE YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK

Yeni tarifler denemeyi, tarifleri kendime göre yorumlamayı seviyorum. Bu kez sizinle yeşil mercimekli börek ve yalancı tavuk göğsü tariflerimi paylaşmak istedim.



Yalancı Tavuk Göğsü
Malzemeler: 
Muhallebi için: 2 kaşık tereyağ 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 4 su bardağı süt
Üzeri için: 1 paket kakaolu puding, 2 bardak süt ve petibör bisküvi









Yapılışı:
2 Kaşık tereyağ tencerede eritilir üzerine 1 su bardağı un eklenerek kavrulur. Un kavrulduktan sonra ocak kapatılır 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya ve 4 su bardağı süt eklenerek topaklanma olmaması için iyice çırpılır. (ben el blenderından geçirmeyi tercih ediyorum)
daha sonra muhallebi kaynayana kadar pişirilir kaynadıktan sonra altı kapatılarak borcama dökülür. Dilerseniz borcamın altına 1 sıra petibör bisküvi de dizebilirsiniz.

Daha sonra yine aynı tencereye 2 bardak süt üzerine 1 paket pudingi boşaltıp, paketin arkasındaki tarife göre pişiriyoruz ve tepsideki muhallebimizin üzerine döküyoruz. Dilerseniz puding yerine çikolata sosu ile de yapabilirsiniz ama bence puding ile çok daha hafif oluyor.
daha sonra üzerine el blendrından geçirdiğimiz petibör bisküviyi serperek buzdolabına koyuyoruz.

Buzdolabında 1 gun bekledikten sonra çok daha mükemmel olsa da soğuduktan sonra servis yapabilirsinizzz. Ve sonra benim gibi servis yapmadan önce fotoğraf çekmeyi de unutabilirsiniz :) Afiyet olsun.




Yeşil Mercimekli Börek
Malzemeler: 6 adet yufka, 1 su bardağı süt, 2 yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi: 2 su bardağı yeşil mercimek, 2 orta boy soğan, karabiber, pul biber, 1 kaşık salça, tuz

Yapılışı:
iç malzemesi için yeşil mercimek haşlanır ve süzülür. (Ben daha önce kıymalı mercimek yaparken fazla haşlayıp dolaba koymuştum) Ayrı bir yerde tavaya soğanlar doğranır, biraz sıvıyağ ile pambeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça, karabiber, pul biber eklenir, haşlanan mercimekler de konarak ve tuz eklenerek biraz daha kavrulur ve  ılımaya bırakılır.

Ayrı bir kapta süt, yumurta (1 tanesinin sarısı ayırılacak) ve sıvıyağ karıştırılır.

1 adet yufka masaya serilerek üzerine hazırlanan sos sürülür ve 3 adet yufka her katına hazırlanan sos sürülerek üstüsüte dizilir. (en üst katta da sos olacak şekilde)

Daha sonra sigara böreği gibi 8 eşit üçgen parçaya kesilerek hazırlanan mercimekli içten üçgenlere kenarlarından boşluk kalacak şekilde iyice yayıldıktan sonra sarılır. Aynı işlem diğer 3 yufka için de aynen uygulanır.










Üzerine yumurta sürülerek 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır. Afiyet olsunnn

Hiç yorum yok: